2011. november 25., péntek

Tudtad?

Tárolásra is ügyelni kell!


A magas hőmérséklet hatására gyorsan besűrűsödik a lakk, a fény a színét változtatja meg. Tartsd távol a radiátortól, és zárd el egy sötét szekrénybe, amikor éppen nem használod.



Tartsd tisztán!
Előfordul, hogy a lakkod nehezen nyílik? Az előző használat alkalmával biztosan körömlakk került az üveg szájára, esetleg a menetére is. Elkerülheted a bosszankodást, ha egy-egy balesetet követően körömlakklemosóval átitatott vattával letisztogatod az üveg nyakát.

Soha ne rázd!
A lakkokat a használatuk előtt alaposan össze kell keverni. Fordítsd az üveget fejjel lefelé, és görgesd a két tenyered között legalább egy percig. Ha rázod, akkor apró légbuborékok keletkeznek benne, amelyek a festés során majd pici pöttyök formájában jelennek meg a körmödön, amikor kipukkannak.
Ne  adj hozzá lakklemosót!
Sokan acetonnal vagy más lakklemosóval hígítják a besűrűsödött körömlakkot, ám te ne tedd! Megváltozik tőle a lakk összetétele, és nehéz lesz vele dolgozni. Használj lakkhígítót, amelyet a nagyobb drogériákban vehetsz meg.

Tedd fel a koronát!
A színtelen fényezőlakk a tartósság záloga! Ha a tökéletesen száraz lakkot bevonod egy réteg fényt adó színtelen lakkal, azzal sokkal tartósabbá teheted a színét, és megóvod a korai pattogzástól is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése