2011. november 26., szombat

Körömlakkozás helyesen

Ha ezt mindenki elolvassa garantáltan megtanulja, hogy hogyan kell szépen és tartósan lakkozni, pont mint ahogyan a nagykönyvben meg van írva. 


Nagyon fontos, hogy mielőtt nekikezdünk a lakkozásnak, meg kell néznünk, hogy milyen állapotban vannak körmeink, ugyanis a töredezett körmökön nehezebben marad meg a lakk. Fontos az is, hogy zsírtalanítsuk vagyis alaposan mossunk kezet, mert a tiszta körmökön jobban tapad a körömlakk.  Hogyha még tartósabbá szeretnénk tenni a lakkot -bár nem muszáj- felkenhetjük az első réteget, az alapozó lakkot. Második rétegnek a hagyományos körömlakkot visszük fel. Először középre kerül az első csík, majd a másik kettő pedig két oldalra. A második réteget, ugyanezzel a technikával kell felvinni. Ha a lakk túl vastagon kerül a körömre, előfordulhat, hogy nehezen szárad. Miután végeztünk a 3 lépéssel, az erre kifejlesztett acetonos tollal kijavíthatjuk a hibákat. Az utolsó fázis a fedőlakk. A helyes technika ugyan macerásnak tűnhet, de megéri pontosan végigcsinálni, ugyanis így egy jobb minőségű körömlakk akár 4-5 napon keresztül is fent maradhat, ráadásul a fedőlakknak köszönhetően a fénye is sokkal tovább megmarad. Persze a mosogatás és a takarítás még ezek ellenére is igazi lakkgyilkos.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Pat,a koromelokeszitesnel eppenhogy nem szabad kezet mosni,mert a ,,felazott ,, nyirkos körömàgy ledobja a lakkot.Zsirtalanits kis ecetes vagy acetonos vattaval!

    VálaszTörlés