2011. november 24., csütörtök

Téli - őszi körömdivat


Idén ősszel a levélhullást idéző barnás, bézses, narancs pirosas, bambusz sárgás színeka legtrendibb viseletek körmünkön.
tél kevésbé színes világához igazodva pedig a nyári lilás-loncos színek szürkével keverednek.
Az idei évben a Hold ihlette minták, formák és ehhez tartozó technikák lesznek a legnagyobb durranások. Más néven: Moon-manikűr. A kicsi félholdakat, melyek a körömágytól indulnak, házilag is könnyen elkészíthetjük.
A Moon-manikűrt természetes körmökkel rendelkező és műkörmös hölgyek egyaránt választhatják.

Otthoni elkészítés 5 lépésben:

1. Fessük le a körmöket egy alapszínnel, és várjuk meg, míg teljesen megszárad. (Ez a szín lesz a holdacska a kész művön.)
2. Száradás után takarjuk le a köröm alsó harmadát egy íves vagy kör alakú matricával úgy, hogy egy félhold formájú részen kitakarja a köröm alját.
3. A kilógó részeket fessük át egyetlen rétegben egy tetszés szerint választott másik színnel - ügyeljünk arra, hogy az alapnál jóval sötétebb árnyalatot válasszunk!
4. A matricákat még azelőtt húzzuk le, hogy a második szín teljesen megszáradna, különben könnyen letépődhet a felső réteg egy része.
5. Ezek után már csak egy utolsó csillogást adó, fixáló rétegre van szükség, amit átlátszó lakkal készítünk és már kész is a Hold manikűr, ami idén az egyik legnagyobb kedvenc a körmökön.
Remélem érthető volt, ha nem, akkor itt egy kép: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése