2012. április 15., vasárnap

Körömápolási tippek

Nemrégiben rájöttem, hogy leginkább csak körömmintákat, lakkokat mutatok be nektek, de másról nem is szól a blog. Viszont az URL cím azt sugallja, hogy itt olvashattok a köröm ápolásáról is. Ezért is írtam pár tippet a körömlakk száradásáról, és az avonos körömágy ápolóról. Most az általános körömápolásról lesz szó, és adok pár tippet, hogyan tarthatjuk egészségesen, szépen körmeiteket és körömágyaitokat! :)


Pár információ:
Hetente kb. egy milliméternyit nőnek a körmeink. Nagyjából 5 hónapig tart, amíg egy körömhossznyit nő. A gyerekek és a felnőtt férfiak körme gyorsabban nő, mint a nőké, nappal gyorsabban, mint éjszaka és nyáron gyorsabban, mint télen. A nők 90%-ának töredezik és beszakadozik a körme. Ez csak 15%-uknál vezethető vissza valamilyen belső problémára. Legtöbbször a körömlakk-lemosó gyakori használata, a mosó- és mosogatószerek vagy egyéb vegyszerek az okozói ezeknek a problémáknak.



1. Körömlakk-eltávolítás
Ha szeretnéd megakadályozni, hogy körmeid lakkozásnál kiszáradjanak, használj aceton-mentes körömlakklemosót! 
A lakkot mindig a körömágytól a körömvég felé haladva kell eltávolítani, sohasem ellenkező irányba, különben a lakk maradéka a körömbőrbe ágyazódik.



2. Körömreszelés
Körmeidet soha ne vágd, kíméletesebb a körömreszelés! Ugyanakkor körmeid könnyebben a kívánt formára alakíthatod.  Reszelés közben a körömvégeket védi és megakadályozza a körömvégek behasadását. A körmeink sarkait ne reszeljük be túlságosan, mert úgy könnyebben beszakad. 





3. A körömbőr visszatolása
A köröm körüli bőrt ne vágd le! Védi a köröm környéki részt a szennyeződésektől és a fertőzésektől. A bőrradír rendszeres használata nemcsak a simogatóan puha kezekről gondoskodik, hanem a bőrkeményedést is megelőzi.


4. Körömlakkozás
Körmeink lakkozása előtt ne áztassuk sokáig kezeinket, mert a körmök a víztől fellazulnak és a száradásnál ismét összehúzódnak, emiatt a a körömlakk gyorsabban lepereg. Egy alapozó réteg, megvédi a körmeid az elszíneződéstől és a már elszíneződött körmeid újra természetessé teszi.  A körömlakkra felvitt fedőréteg egyedülálló fényes csillogásról gondoskodik.





5. Körmök védelme
A házi és kerti munkákhoz használjunk mindig kesztyűt. Kezeid és körmeid hálásak lesznek Neked! :)


6.Végszóként
Minden kézmosás után krémezzed be a kezeid és körmeid! Így védi körmöket, bársonyossággal és hosszantartó hidratálással. Én például a neutrogena kézkrémjét használom, kb 1 hét alatt nagyon helyrehozta a kezemet. Azt pedig jó tudni róla, hogy borzasztó szárazak voltak mindig is, és semmi nem segített rajtuk.


5 megjegyzés:

  1. nekem is megvannak azok a lakkok a 4. pontból :) Az essence szerintem ultragatyi, ráadásul a szemem is könnyezik tőle :D

    VálaszTörlés
  2. Persze a nők körme nő a leglassabban :D Köszi a tippeket :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért jó, hogy nekünk lassabban nő, mert akinek műkörme van, annak borzasztóan gyorsan lenőne. :) Viszont ez nem speciel minket érint.

      Törlés
  3. Nagyon jó, örültem egy ilyen postnak. A körmös dolgok mindig jók, de ilyesmi is jöhet még :)

    http://bubbiful.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy mondtam számotokra újdonságot is. :D

    VálaszTörlés